Duurzaam en dynamisch: de ‘geitenwollen sok’ komt uit zijn hok!

De filosofie van deze blog indachtig (“Achter elk verhaal schuilt een nog interessanter verhaal”) zijn we op studiebezoek geweest bij DuurzaamBedrijfsleven.nl in Amsterdam. Het was een inspirerende ontmoeting die er kwam op voorzet van Frank van Oijen. De belangrijkste boodschap van een boeiend bezoek aan onze Amsterdamse ‘ambtgenoten’: dat een duurzame aanpak en dito verhalen dé manier zijn om ecologische en economische winst te behalen!
Een mooie aansporing om nog een versnelling hoger te schakelen op onze missie die mooi en maatschappelijk verenigt. Voorzien van nieuwe, groene energie geven we plankgas op ons pad.

Meer lezen

Het bloed van Jupiter in een glas op een zomers terras

Je kan veel zeggen over burgemeester Louis Tobback, maar niet dat hij Leuven eind dit jaar als een puinhoop achterlaat. Een van zijn vele verwezelijkingen is het dakterras van het Museum M, met zicht op de majesteuze universiteitsbibliotheek. Daar, met gezellige mensen, een glaasje wijn en vlotte verhalen, mocht ik zaterdag getuige zijn van de geboorte van iets heel moois.

Meer lezen

Zonder klagen enkele olifanten de trap opjagen

“I’m pushing an elephant up the stairs.” Een zinnetje uit de song ‘The Great Beyond’ van R.E.M. dat zo vlak voor de vakantie door mijn hoofd spookt. ‘Het grote loslaten’ lonkt, maar wat doe je vooraleer het zover is? Toch weer elke dag tientallen mails doorploegen en met alle energie in mijn geest en lijf iedereen die ik ontmoet trachten te overtuigen van ons nieuwe project. Relativeren is nu echt niet evident. Vanmorgen had ik het er alvast knap lastig mee. Maar dan kreeg ik dankzij dit mooie magazine weer een goddelijk geschenk: een interview met Johan Vandenbossche van Let Us Change. Terwijl hij zijn verhaal woord voor woord uitpakte, groeide bij mij opnieuw de zin voor nuance en perspectief.

Meer lezen

In wieleroutfit naar een afspraak op hoge hakken

De dag begon met een korte, ferme vloek. Twee afspraken in mijn elektronische agenda die elkaar digitaal wel niet overlapten, maar in de praktijk stevig botsten. Nazicht auto: 9 u. Afspraak Anne Drake: 11 u. Zonder auto raak ik niet op mijn afspraak en een nazicht duurt een hele voormiddag. Fiets? Oelegem is een stevig halfuur trappen. Dat moet dus lukken. Met mijn racefiets? Waarom niet? Omdat ik me eigenlijk alleen op zondagmorgen in dat heel strakke koerspakje hijs en dit een zakelijke afspraak is. Ik haal me Anne Drake even voor de geest: een klassevolle dame die beslist wel stijlvol geklede heren weet te appreciëren.

Meer lezen

Nainggolan is als een zomereik: opgeofferd voor het grote geheel

“Zomereik, 6!” schreeuw ik naar Hans, die nauwkeurig noteert. Rondom mij in het Kempische bos weerklinken nog 7 andere kelen met gelijkaardige kreten. Die ‘6’ betekent dat de zomereik een omtrek heeft van 60 centimeter en dat hij klaar is om gerooid te worden.Ik voel me een beetje zoals Roberto Martinez, bondscoach van de Rode Duivels. Ook hij moet soms een element uit de groep graaien, in dienst van het geheel.

Meer lezen

Een hippe vogel

In een nest met vier kinderen is er altijd leven. Als ze rond halfnegen naar school uitgevlogen zijn, blijft er nog één vogel over, een echte welteverstaan. De prachtige papegaai luistert naar de naam Chicco. Hoewel, luisteren is niet zijn sterkste kant… Een verhaal over een vogel die door de komst van de smartphone veel van zijn pluimen liet.

Meer lezen

Spreek ik nu zo traag?

’t Is gebeurd. The Shift, het Belgische referentienetwerk voor duurzaamheid, en BestSiteStory.be hebben een partnership afgesloten. Onze doelstellingen in verband met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen liggen in elkaars verlengde. Een logische, natuurlijke alliantie. En kijk! Op de eerste infodag wordt het uitgangspunt van deze blogverhalen alweer een feit: dankzij storytelling ontmoet je fijne mensen. Een nieuw verhaal en een filmpje zijn het genietbare gevolg.

Sophie Spillemaeckers en Ludovic Schweitzer wonen in het wat hobbelige Meise. Woonplaats ook van een van de allergrootsten in zijn sport: wielergod Eddy Merckx. Altijd fijn dus om om nog een keer naar die contreien te mogen afzakken. Het is een prachtige streek vlakbij onze hoofdstad. En neen, dit keer heb ik niet de tijd genomen om de wereldvermaarde plaatselijke plantentuin te bezoeken. Daar had ik nu even geen tijd of oog voor.
Want als er een klik is met iemand, kan het snel gaan. Op de eerste infodag voor nieuwe en toekomstige leden bij The Shift nodigde Sophie mij al meteen uit voor een bezoek aan haar bedrijf: Concrete Dreams. Ze vond mijn verhaal over BestSiteStory.be best wel interessant en wilde er meer over weten. Sophie is net als haar man Ludovic filmmaker. Samen zijn ze voortdurend op zoek naar mooie verhalen om met hun camera’s te vertellen. Wat mij meteen opviel? Hun enthousiasme en engagement. Maar vooral hun professionaliteit. We waren het er snel over eens dat we elkaar een duwtje in de rug willen geven. Ik interviewde hen over de combinatie van maatschappelijk engagement en professionele filmproducties. Zij maakten een filmpje om BestSiteStory.be te promoten. Geslaagd? Volgens mijn huisgenoten niet voor de volle 100 %: ik spreek te traag. “Onthaasten is oké, maar je mag dat toch iets sneller vertellen.” Dat was zo’n beetje de teneur. Echt? Spreek ik nu zo traag? Ik besef maar al te goed dat wie in beeld komt, zich kwetsbaar opstelt. Maar voor mij is de boodschap duidelijk en die is nog altijd belangrijker dan de verteller. Ik hoop dat ook jullie het verhaal van die –volgens sommigen- iets te trage verteller een warm hart toedragen. Weldra kunnen jullie op deze site genieten van het hartverwarmende verhaal van Sophie en Ludovic.

Page 1 of 212
error: Content is protected !!