Jacques Vermeire, een ondernemer met ballen

Wie kan er zonder verpinken voor een publiek van ondernemers over zijn kloten vertellen? Over wat hij in zijn balzak voelt en hoeveel pijn dit wel kan doen. Om er dan aan toe te voegen: “Als je die pijn voelt, dat je ballen vanzelf samenknijpen, zit je goed!” Wie zou daar mee wegkomen? Inderdaad, Jacques Vermeire.

Jacques Vermeire is een vakman. En veel meer dan een platte smoelentrekker. Ik zag hem aan het werk bij BMW-concessiehouder JUMA in Mechelen tijdens een Platosessie van VOKA. Hij kwam er vertellen over zichzelf als ondernemer. Ik wist niet wat ik precies mocht verwachten, maar Jacques denderde door zijn eigen leven als een sneltrein en pakte heel het zaaltje in als rasverteller met de broodnodige zelfspot.

 

Zal ik ooit zo’n vakman zijn? Ik begon het me met een bang hartje af te vragen. Want op 10 september mag ik over mijn professionele leven gaan vertellen op een ontbijtsessie, georganiseerd door het persagentschap Belga. Ik heb alvast een paar verbale trucjes van Maître Jacques genoteerd.

Achteraf  had ik een boeiende babbel met Jacques. Ik vertelde hem dat ik mijn voornemen, om met Frank Van Hoof vertellingen over wijn op te starten, ga waarmaken. Hij was bijzonder enthousiast en geïnteresseerd. Leuk, zeker omdat Jacques ook een groot wijnkenner is. Ik kreeg het visitekaartje van zijn manager met de vraag om hem op de hoogte te houden. Op 5 oktober staat een eerste try-out geprogrammeerd. Ik ga met Frank even overleggen met welke fles en met welk verhaal we Jacques Vermeire kunnen verleiden om naar Zoersel te komen. Ik heb nu al het gevoel dat mijn kloten samenknijpen, maar weet sinds kort: dan zit ik goed!